Karibiska kycklingspett med papayasallad

Karibiska kycklingspett med papayasallad
Foto: Olof skipper
Anna Skipper
Anna Skipper

Karibiska kycklingspett med papayasallad

19 ingredienser

Kycklingspett som är goda till lunch middag eller som småplock på buffén. Receptet ger 10 små spett.

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

  • 10 små träspett, blötlagda
  • 450 g kycklinglårfilé

Glaze

  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 dl färsk bladpersilja, finhackad
  • 2 msk nyttig ketchup
  • 2 msk olja
  • 0,5 krm salt

Papayasallad

  • 2 dl papaya omogen, riven
  • 3 msk fisksås
  • 2 cm färsk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl färsk slätbladig persilja, hackad
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 2 tsk honung
  • 2 limefrukter, pressade
  • 50 g färsk spenat, späd
  • 50 g ruccolasallad, späd

Gör så här

  1. Putsa kycklingfiléerna och trä upp på blötlagda spett.

Glaze

  1. Blanda alla ingredienser till glazen.
  2. Pensla på spetten och låt marinera minst 1-2 timmar.
  3. Grilla eller stek kycklingspetten på grillen alternativt i ugnen tills de är genomstekta.

Papayasallad

  1. Blanda ingefära, vitlök, fisksås, honung, persilja, koriander, och lime i en separat skål.
  2. Lägg spenat, ruccola och papaya i en stor salladsskål.
  3. Slå över dressingen och blanda runt försiktigt.