Antipasti

Antipasti ny
Foto: Mira Wickman
Sofa Wood profilbild
Sofa Wood profilbild

Antipasti

15 ingredienser

1 h

”När vi kom hem till Sverige och Norrköping var det inte lika lätt att hitta spännande råvaror av riktigt bra kvalitet som i Australien. Men med lite kreativitet skapade vi nya recept som passade de ingredienser som stod till buds. Här är vår egen variant av antipasti.” /Sofia Wood

Ingredienser

portioner
  • 2 paprikor, röda eller gula
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 10 champinjoner
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 vitlökar
  • 1 röd chilifrukt
  • olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Servering

  • lufttorkad skinka
  • salami
  • hårdost
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader med grillfunktionen på.
  2. Dela paprikorna i kvartar. Ta bort kärnorna och de vita hinnorna .
  3. Lägg paprikan på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grilla paprikorna i mitten av ugnen i 15–20 minuter tills skalet bubblar och börjar bli svart. Vänd efter halva tiden.
  5. Lägg paprikan i en plastpåse och ställ åt sidan för att svalna.
  6. Skär zucchinin och auberginen i skivor som är ca 0,5 cm tjocka. Salta väl och låt dra i ca 15 minuter i ett durkslag.
  7. Ta bort foten på champinjonerna, pensla hattarna med lite olivolja och stek dem tills de fått färg, ca 5 minuter.
  8. Torka av zucchini- och aubergineskivorna, pensla och stek även dem tills de fått fin färg.
  9. Dra av skalet från paprikakvartarna och riv dem i mindre bitar.
  10. Lägg alla grönsaker och örtkvistarna på ett fat, häll på en god olivolja, strö på flingsalt och dra några tag på pepparkvarnen.
  11. Skiva vitlök och chili tunt. Strö det över grönsakerna och blanda ihop allting.
  12. Servera tillsammans med lufttorkad skinka, salami, goda ostar och ett gott surdegsbröd.