Apelsinrostade mandlar

Apelsinrostade mandlar
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Apelsinrostade mandlar

6 ingredienser

20 m

Rostade mandlar med smak av apelsin. Perfekt tilltugg till drinken!

Tips! Servera gärna med Tinas vita sangria och inlagda oliver.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 äggvita
  • 2 tsk apelsinskal, finrivet
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk salt
  • 250 g blandade mandlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Vispa äggvitan till vitt skum i en bunke, vänd ner apelsinskal, socker och salt.
  3. Tillsätt mandlarna och blanda runt. Lägg ut ett ark bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut nötblandningen i ett jämt lager på plåten.
  4. Rosta i 10-15 minuter eller tills mandlarna känns torra och är gyllenbruna. Tag ut plåten och låt svalna. Nu kommer mandlarna att bli lite kristalliserade och knapriga.