Äppelchutney med chili

Äppelchutney med chili
Foto: Tv4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Äppelchutney med chili

7 ingredienser

1 h

Gör Mandelmanns äppelchutney med chili och ta tillvara årets äppelskörd. Smakrik och enkel att tillaga gör den perfekt som tillbehör till i princip allt.

Tips! En chutney ska vara mycket starkare än man tror, så fega inte!

Ingredienser

portioner sats
  • 1 kg äpple
  • 1 gul lök (stor)
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 chilifrukter
  • 1,75 dl äppelcidervinäger
  • 4 dl rörsocker
  • 1,5 tsk salt
  • kryddor (efter smak)

Gör så här

  1. Kärna ur äpplena och skär äpplena i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin, för en starkare chutney kan man ta med chilikärnorna.
  2. Blanda allting i en kastrull och låt koka i ca 40 minuter. Stäng sedan av plattan och smaka av.
  3. Häll upp på väl rengjorda burkar och förslut direkt.