Äppelkompott med ingefära

Äppelkompott med ingefära
Foto: TV4
Caroline Wilbois
Caroline Wilbois

Äppelkompott med ingefära

Av: Caroline Wilbois

Från: Biggest loser

5 ingredienser

Lätt och god dessert som faktiskt fungerar lika bra som frukost eller mellanmål. Gott som gör gott!

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 4 äpplen
  • 1-2 msk malen ingefära
  • 1 msk smör (eller kokosolja)

Till servering

  • 2 dl vaniljkvarg (ca 0,2 % och utan tillsatt socker)
  • 2 msk sötmandel, rostad och hackad

Gör så här

  1. Kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Du kan även skala om du vill, men skalet ger smak så låt det gärna vara kvar.
  2. Lägg äpplena i en kastrull och tillsätt ingefära och smör. Låt puttra på svag värme några minuter tills äpplena blir mjuka och släpper lite vätska.
  3. Servera äpplena ljumna med en klick vaniljkvarg och toppa med lite rostad mandel.