Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingrarna. Fördela smulet på plåten och grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills det fått fin färg.
Äppelkompott
Skölj, kärna ur och skär ner äpplena till små tärningar. Lägg ner i en kastrull tillsammans med vatten, socker och kanel. Låt koka tills äpplena mjuknat. Låt svalna.
Cheesecakekräm
Vispa ihop färskost och vispgrädde till en fluffig smet med elvisp. Tillsätt florsockret och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
Lägg äppelkompotten i botten på fyra serveringsglas, toppa med cheesecakekräm och avsluta med havresmulet. Det går utmärkt att förbereda desserten, vänta då bara med att lägga på smulet tills precis innan servering.