Koka kålbladen mjuka i saltat vatten, olja och curry. Skär bort de grova stjälkarna och tärna dem. Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Värm 1 msk olja i en kastrull och fräs äppelklyftorna och kåltärningarna ett ögonblick. Tillsätt vitpeppar, timjan, enbär och en aning vatten. Sjud tills äpplena är mjuka. Ta bort kryddorna. Krydda med salt och peppar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Krama ur dem, smält dem i äppelblandningen och rör om.
Klä en avlång form med kålbladen. Spara några blad. Häll hälften av äpplena i formen, lägg sedan i de sparade kålbladen och stjälkarna och så äpplen igen. Slut till med kålbladen. Ställ i press i kylskåpet att stelna.
Pepparrotsgrädde: Häll grädden i en skål. Tillsätt citronsaften, salt och peppar. Rör en stund i grädden, så tjocknar den. Vänd ner färskriven pepparrot efter behag just före serveringen.