Aprikospaj med mandel

Aprikospaj med mandel_ny
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Aprikospaj med mandel

9 ingredienser

Marie Mandelmanns bästa paj är busenkel att göra! En smulig botten som toppas med färska aprikoser (och bär om du vill!) samt en gräddig mandelkräm.

Ingredienser

pajdeg

  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • aprikos (och/eller hallon och björnbär)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 dl mald mandel
  • 1,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa alla ingredienser till pajdegen i en matberedare, degen ska vara smulig, nästan mjölig, men allt ska blanda sig.
  3. Häll smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter, och skaka ut dem så att de fördelar sig jämt i formen. Tryck ut smulorna i botten, men lämna en otryckt kant runtom.
  4. Lägg halverade aprikoser och bären i pajskalet.
  5. Vispa ihop grädde, ägg, mandel, socker och häll över frukten/bären.
  6. Grädda pajen i ugnen i 30 minuter. Låt svalna innan du serverar