Ocean Breeze

Ocean Breeze
Foto: TV4

Ocean Breeze

Av: Ardy Struwer

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

20 min

Den här rätten är både ovanlig och fantastiskt god. Den innehåller tonfisk, pilgrimsmusslor, krabba, forellrom och havskräftor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och finns även med i kokboken med samma namn. Alla recept som är utvalda till kokboken är provlagade och bearbetade av matskribenten och kocken Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp tonfisk i olja, ca 185 g avrunnen
  • 1 förp krabba, avrunnen [ca 170 g]
  • 2 hela ättiksgurkor, finhackade
  • 2 inlagda rödbetor, finhackade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk dill, finhackad
  • 1 msk ketchup
  • 1 dl majonnäs
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 msk teriyakisås
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 msk vitlökssmör
  • 3 msk forellrom
  • 4 havskräftor, hela
  • olja
  • salt (efter smak)
  • peppar, nymald, (efter smak)

Gör så här

  1. Blanda tonfisk, krabba, ättiksgurka, rödbeta, lök, dill, ketchup och majonnäs.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Halstra pilgrimsmusslorna snabbt ca 30 sekunder per sida i olja i het panna, droppa över teriyakisås.
  4. Rosta brödet och bred på vitlökssmör.
  5. Toppa med havsröra och forellrom.
  6. Servera med pilgrimsmussla och havskräfta.