Auberginetacos med fetaost och pinjenötter

Auberginetacos med fetaost och pinjenötter
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Auberginetacos med fetaost och pinjenötter

7 ingredienser

30 m

Mina små auberginetacos är fantastiskt goda snacks till drinken, och de är superenkla att tillreda. Jag älskar dem, och ni måste bara prova dessa grymma tilltugg. Typexempel på tilltugg som ärvegetariska utan att man ens reflekterar över det. /Leila

Ingredienser

portioner
  • 1 aubergine
  • 4 msk pinjenötter
  • 200 g fetaost
  • 1 kruka färsk koriander
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär auberginen i tunna skivor och lägg på ugnsplåt, pensla dem med lite olivolja, salta och peppra.
  3. Rosta aubergineskivorna i ugnen i cirka 30 minuter, tills de fått ordentlig färg och känns lite krispiga. Låt svalna lite.
  4. Rosta nötterna med en nypa flingsalt i en torr och het kastrull.
  5. Vik varje aubergineskiva och fyll med en skiva fetaost, pinjenötter och koriander.