Avokado- och grönkålssallad

Avokado- och grönkålssallad
Foto: Pelle Bergström

Avokado- och grönkålssallad

Av: Modekokboken

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

15 m

Fräsch sallad med avokado, citron och förvälld grönkål. Detta är Nina Perssons, i samarbete med kocken Jonas Svensson, bidrag till Modekokboken där svenska modepersonligheter bjussar på sina paradrätter och favoritrecept.

Tips! Det passar även bra med riven parmesan i denna rätt.

Ingredienser

portioner
  • 400 g grönkål
  • 4 avokador
  • 2 citroner, skal och juice
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • 4 ringblommor

Gör så här

  1. Plocka ner grönkålen i bitar och blanchera i saltat vatten, ca 2 min. Spola kålen i kallt vatten tills den kallnat ordentligt. Häll av vattnet från kålen och pressa ur den lätt.
  2. Dela och gröp ur avokadon i en bunke, blanda med citronjuicen och flingsalt.
  3. Vänd runt kålen i avokadon och olivolja, lägg upp på tallrik. Toppa med skalet av citron, flingsalt och ringblomma.