Avokadoceviche

Avokadoceviche
Foto: TV4

Avokadoceviche

Av: Emma Karlsson Lohiniva

Från: Sveriges yngsta mästerkock

14 ingredienser

Lättlagad förrätt med avokado, lime och koriander serverad med en het majonnäs smaksatt med picklad jalapeño.

Ingredienser

Picklad jalapeño

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 jalapeño

Avokado

  • 2 avokador
  • 1 chilifrukt
  • 0,5 silverlök
  • 0,25 kruka färsk koriander
  • 2 limefrukter
  • 2 msk olivolja

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 picklad jalapeño (se ovan)
  • 2 dl rapsolja

Topping

  • 0,25 granatäpple

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Ta från värmen och låt svalna. Skär jalapeños i skivor. Häll ättikslagen över jalapeños. Låt stå minst 30 minuter.
  2. Dela, kärna ur och skär avokado i tärningar. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka löken. Hacka koriandern.
  3. Blanda ihop allt du hackat. Tillsätt limesaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll av jalapeñon. Mixa först ett ägg, vitvinsvinäger och jalapeños. Gå sedan varsamt i med rapsolja under fortsatt mixning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp och toppa med granatäpple och små klickar av majonnäs vid sidan om.