Låt det rivna brödet svälla i grädden i några minuter.
Stek hälften av löken och vitlöken i smör på medelvärme tills hacket fått fin färg
Arbeta snabbt ihop färsen, brödet, ägget, stekt och rå lök, hälften av osten, vin och örter till en bra smet. Tillsätt eventuellt olja och/eller vatten för att få till rätt konsistens. Smaksätt med salt och peppar.
Forma smeten till stora köttbullar med blöta händer eller använd en sprits.
Stek dem i smör och olja på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta.
Tomatsåsen
Rosta schalottenlök och vitlök i en stor kastrull. Tillsätt tomatpuré och fortsätt rosta i någon minut.
Hacka tomaterna grovt och låt de steka med i två minuter.
Tillsätt vinet och kryddorna. Tillsätt hönsbuljongen när vinet nästa kokat bort.
Låt såsen sjuda minst 30 minuter för att få fram en djup tomatsmak.
Mixa såsen slät och smaksätt med socker, salt och peppar. Späd eventuellt med lite grädde.
Servering
Koka spaghettin enligt instruktionerna på förpackningen.
Blanda ner rikligt med tomatsås i pastan och lägg en portion på tallriken.
Lägg på köttbullarna, skeda över lite med tomatsås, strö över parmesan och dekorera med lite örter.