Bakad potatis med chorizo, majs och koriander

Bakad potatis med chorizo, majs och koriander
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Bakad potatis med chorizo, majs och koriander

9 ingredienser

50 m

Bakad potatis som fylls med krämig röra på chorizo, majs, crème fraiche och koriander,

Ingredienser

  • 4-6 mjöliga potatisar, tvättade
  • 200 g chorizo, färsk/rå
  • 1 rödlök
  • 2,5 dl frysta majskorn
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl riven ost (exempelvis cheddarost)
  • 1 kruka koriander [1 dl blad]
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Picka några hål i skalet på potatisen med en potatissticka eller tandpetare.
  3. Baka potatisen i ca 45 minuter tills den är mjuk hela vägen igenom
  4. Hacka chorizon i små bitar. Finhacka löken. Hacka koriandern.
  5. Fräs chorizon på medelvärme i en stekpanna. Chorizon innehåller så mycket fett så man brukar inte behöva tillsätta något. När chorizon börjar bli klar tillsätt majsen och låt den steka med tills den tinar.
  6. Tillsätt löken och stek i ytterligare 30 sekunder.
  7. Ta av från värmen och rör i crème fraiche, ost och hackad koriander.
  8. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till i botten så de öppnar sig lite.
  9. Gröp ur en stor matsked ur varje potatis och lägg det i röran. Blanda om, smaka av med salt och peppar och fördela i potatisarna.