Bakad potatis med het tonfiskröra

Bakad potatis med het tonfiskröra
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Bakad potatis med het tonfiskröra

14 ingredienser

1 h

Skicka in bakpotatisar i ugnen och låt dem bakas mjuka. Under tiden vänder du ihop en tonfiskröra med selleri, citron, dijon och jalapeños till en härlig fyllning med sting.

Ingredienser

portioner
  • 4 bakpotatisar
  • smör
  • salt
  • svartpeppar

Tonfiskröra

  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 2 selleristjälkar
  • 1 rödlök
  • 10 cornichons
  • inlagd jalapeño (qnpassa mängd efter smak)
  • 0,75 dl majonnäs
  • 1 citron, finrivet skal (ekologisk)
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

Bakad potatis

  1. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
  2. Snitta ett kryss i varje potatis. Lägg dem på en plåt.
  3. Baka mitt i ugnen tills de är mjuka rakt igenom, ca 50 minuter.

Tonfiskröra

  1. Skala och finhacka löken. Finhacka också selleri, cornichons och jalapeños.
  2. Låt tonfisken rinna av väl.
  3. Blanda sedan ihop alla ingredienser till röran och ställ gärna i kylen en stund innan servering.
  4. Öppna upp potatisarna. Krydda med salt, peppar och lägg i en klick smör. Toppa med tonfiskröran.
  5. Bjud potatisen med en fräsch grönsallad.