Bakad potatis med kycklingcurryröra

koket.se
Bakad potatis med kycklingcurryröra
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Bakad potatis med kycklingcurryröra

17 ingredienser

1 h

Enkel middag med bakad potatis och en otroligt god och krämig röra med kyckling, curry, krispig paprika och syrligt äpple. Röran passar lika bra till bakad potatis som i en baguette eller att blanda med pasta till en pastasallad.

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 bakpotatisar

Kyckling

  • 4 kycklingbröst
  • 2 msk curry
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt
  • 3 msk rapsolja

Kräm

  • 4 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 2 msk curry
  • 1 röd paprika
  • 3 dl crème fraîche
  • 4 dl majonnäs
  • 20 cm purjolök
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader varmluft. Stick några hål i bakpotatisarna med en gaffel eller provsticka. Olja in potatisarna och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i ugnen tills de är mjuka rakt igenom, ca 45 min-1 timme.
  2. Salta och krydda kycklingen. Lägg i en ugnssäker form och tillaga i ugnen tillsammans med potatisen till kycklingens innertemperatur är 68 grader (den fortsätter att gå upp i temperatur efter att du tagit ut den), det tar ca 20 minuter.
  3. Ta ut kycklingen, låt vila och skär sen i grova bitar. Ställ gärna kycklingen i kylen medan du fortsätter med resten.
  4. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär äpplet i små bitar.
  5. Fräs lök och äpple i rapsolja på medelhög värme i en stekpanna tillsammans med curry och gurkmeja, ca 4-5 minuter. .
  6. Lägg det frästa på en tallrik och ställ svalt ca 10-15 minuter.
  7. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Ansa och strimla purjolöken fint.
  8. Blanda det frästa med paprika, purjo, kyckling och övriga ingredienser. Smaka av med salt.
  9. Snitta bakpotatisen och fyll på med kycklingröran. Toppa gärna med någon färsk ört och bjud med en fräsch grönsallad.