Bakad spetskål med ingefära- och soyavinägrett

Bakad spetskål med ingefära- och soyavinägrett
Foto: Mattias Larsson
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Bakad spetskål med ingefära- och soyavinägrett

8 ingredienser

25 m

Få kålsorter blir så goda ugnsbakade som spetskål, den blir alldeles smörig och mjuk! Här serveras den med en umamivinägrett på ingefära och soya.

Ingredienser

portioner
  • 1 litet spetskålshuvud
  • olivolja
  • salt

Ingefära- och soyavinägrett

  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk olivolja

Till servering

  • koriander

Gör så här

  1. Skär spetskålen i 4-6 klyftor (men behåll roten). Lägg de i en ugnsfast form. Ringla på lite olivolja och strö på lite salt. Ugnsbaka på 200 grader i 15-20 minuter tills de har en rejält rostad färg.
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten och häll över vitkålen. Plocka över rejält med koriander.