Bakade fikon med stracciatella

NYHET
koket.se
Bakade fikon med stracciatella
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Bakade fikon med stracciatella

8 ingredienser

30 min

Bakade fikon med honung, nötter och burrata blir ett gott tilltugg att bjuda på i vinter.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 6 färska fikon
  • 0,5 dl honung
  • 2 dl rött vin
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 burrata
  • 30 g pinjenötter, rostade
  • flingsalt
  • ev olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka ihop honung och vin och låt reducera till hälften. Halvera fikonen och lägg i en form (eller stekpanna) tillsammans med det nedkokta vinet och rosmarin.
  3. Baka fikonen i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna. Skeda såsen över fikonen så de blir marinerade i sött nedkokt vin.
  4. Dra sönder burratan och blanda till en trådig röra. Lägg på ett fat.
  5. Toppa burratan med fikon, saften från de bakade fikonen och pinjenötter.
  6. Strö slutligen över lite flingsalt.