Baozi fylld med gåslår

NYHET
koket.se
Baozi fylld med gåslår
Foto: Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Baozi fylld med gåslår

24 ingredienser

30 min + jäsning

Erik Videgård lagar fyllda kinesiska Baozi-bullar med kryddig gås.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept!

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Bao

  • 5 g torrjäst
  • 18 g strösocker
  • 250 g vatten, ljummet
  • 400 g vetemjöl
  • 30 g olja
  • 6 g bakpulver
  • sesamolja

Fyllning

  • 150 g gås (eller kycklingfärs)
  • 1 tsk soja (ljus)
  • 1 tsk ostronsås
  • ca 0,5 krm sichuanpeppar
  • 1 tsk salt
  • 4 msk kycklingbuljong
  • 1 msk rapsolja
  • 150 g mungböngroddar
  • 30 g gul lök, finhackad
  • 2 msk färsk koriander, finhackad

Jordnötssås

  • 3 msk jordnötssmör
  • 1 msk soja (ljus)
  • 1 msk limejuice, färskpressad
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 1 msk färsk ingefära, riven

Gör så här

Bao

  1. Lös upp jäst och socker i vattnet, låt vila 10 minuter.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta i maskin i 10 minuter.
  3. Låt sedan degen jäsa i tre timmar insmord i oljan.
  4. Slå ner degen och tillsätt bakpulvret. Arbeta in bakpulvret i ytterligare 5 minuter.
  5. Rulla ut i en korv och skär upp den i mindre bitar. Kavla ut bitarna till plattor, pensla dem med sesamolja och lägg på fyllningen.
  6. Nyp ihop degbitarna till en bulle och ånga 15-20 minuter beroende på storlek.
  7. Servera med jordnötssås och chiliolja.

Fyllning

  1. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.

Jordnötssås

  1. Vispa ihop ingredienserna till såsen och späd eventuellt med lite vatten till en krämig konsistens.