"Den här amerikanska innovation, där en smal ölflaska används vid förberedelserna, blir goffiga burgare fyllda med en smältig ost- och chiliblandning. Lätta att göra, extremt mättande." /Jens Linder
Blanda alla ingredienser (utom bacon) till burgarna i en bunke. Rör inte mer än nödvändigt, färsen ska vara luftig men hålla ihop.
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en annan bunke.
Forma fyra stora burgare. Täck ytterkanterna på burgarna med baconskivor. Pressa ner botten på en smal ölflaska eller läskburk (5–6 centimeter i diameter) i varje burgare, men inte ända ner. Det ska bli en urgröpning, inte ett hål rakt igenom. Lägg fyllning i urgröpningen.
Lagas ute
Grilla eller stek burgarna på medelhög värme på grill (med lock) i stekpanna eller på stekhäll. Vänd dem när ostfyllningen blivit ganska så smält.
Låt burgarna vila 3–4 minuter.
Montera burgarna med bröd, sallad, tomat, saltgurka och eventuellt dressing.
Variera gärna fyllningen med vad du vill. Exempelvis kapris istället för chili, senap istället för tabasco, majs istället för paprika.