Tjocka, krispiga belgiska våfflor på grahamsmjöl som blir extra goda och matiga med västerbottensost i smeten. Toppa med lyxiga ingredienser som löjrom, smetana, rödlök!
Smält smöret i en kastrull och låt det sedan svalna.
Vispa upp ägg, mjölk och grädde för hand.
Rör ihop grahamsmjöl, vetemjöl, salt och bakpulver och vispa ner i ägg- och mjölkvispet. Tillsätt olja och det avsvalnade smöret och rör till en slät, lite tjockare smet.
Riv västerbottensosten och vänd ner i våffelsmeten.
Hetta upp järnet. För att få så frasiga våfflor som möjligt så penslar jag alltid järnet med smör innan smeten hälls i.
Häll i lagom med smet och låt grädda ca 2-3 minuter tills gyllene. (Har man inget belgiskt våffeljärn och tillagar i vanligt järn, blir det såklart fler våfflor och kortare gräddningstid)
Ta upp våfflorna från järnet och lägg på ett galler. Lägg in i ugnen fram till servering på ca 90-100 grader så dom håller värme och krisp tills det är dags att servera.
Preppa våfflorna med syrad grädde (smetana), löjrom, finhackad rödlök och lite gräslök som dekoration, servera direkt!