Glutenfria våfflor med mandelmjöl

Våfflor

Våffeldagen är en bra ursäkt att äta våfflor, men behöver man verkligen en ursäkt? Vi äter gärna frasiga våfflor året om!

Att man kan variera smaken, både med hjälp av innehållet i våfflan eller med hjälp av tillbehör gör våfflan till en maträtt som kan falla alla i smaken. Varför inte bjuda på en traditionell våffla med sylt och grädde eller lyxa till det med frasiga våfflor med löjrom och gräddfil ikväll? Låt våffelfesten börja.

Våfflor är absolut ingen nymodig mattradition utan har funnits i Sverige sedan 1600-talet. Men trots det har vi svenskar inte tröttnat på våra våfflor ännu, snarare tvärtom. Våfflan är hetare än någonsin.

Vinnande våfflor med en twist
Våfflor med brynt smör, rostade hasselnötter, vaniljgrädde och bär

Vinnande våfflor med en twist

Här har vi samlat smarriga (och lite annorlunda) våfflor för alla smaker.

Matiga våfflor
Halloumivåffla med avokado, rödlök och rom

Matiga våfflor

Grädda frasiga våfflor och servera dem med salta och matiga tillbehör.

Hemgjord hasselnötskräm
Hemgjord hasselnötskräm

Hemgjord hasselnötskräm

9 saker du kan laga i våffeljärnet
saker i våffeljärnet - kanelbullar

9 saker du kan laga i våffeljärnet

Koka sylt och marmelad
Chiasylt

Koka sylt och marmelad

Redaktionens favoriter

POPULÄRT
Havrevåfflor

Havrevåfflor

Linn Larsson

Populära recept på våfflor

Matiga våfflor

Senaste recepten

Frasvåffla Grimsholmen
Halv åtta hos mig logo

Frasvåffla Grimsholmen

Madeleine - Falkenberg
30 m