Drömgoda och frasiga våfflor toppade med luftig chokladgrädde, karamelliserad banan och rostade hasselnötter. Våffelsmeten går också fint att grädda i ett vanligt våffeljärn.
Sikta och blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Separera äggulorna från äggvitorna och lägg dom i separata bunkar. Blanda äggula med mjölk och olja. Blanda sedan i lite i taget av vätskan med de torra ingredienserna. Blanda tills du har en slät och fin smet. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum och vänd sedan ner dem försiktigt i smeten så den blir fluffig och slät.
Grädda våfflor av smeten i våffeljärn. Lägg en och en på galler efter gräddning så behåller de sin frasighet bättre.
Chokladvisp
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull, häll det över chokladen och blanda väl. Plasta med och ställ in i kylen, låt stå över natten. Ta ut från kylen och vispa en elvisp till en fluffig konsistens.
Karamelliserad banan
Smält socker med lite vatten i en stekpanna till en karamell. Lägg i bananbitarna och smöret. Blanda tills alla bananerna fått en fin gyllenbrun färg.