Beluga bolognese - Siri Barjes recept

POPULÄRT
koket.se
Beluga bolognese - Siri Barjes recept
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Beluga bolognese - Siri Barjes recept

16 ingredienser

En underbart bolognese gjord på linser, chili, tomat och vitlök. En mustig pastarätt med mycket smak. Perfekt att lägga i veckans matlåda.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

  • 4 dl belugalinser
  • 3 msk olivolja
  • 6 klyftor vitlök, skivade
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 krm chiliflakes
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g hela konserverade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk japansk soja
  • ca 4 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 400 g spaghetti
  • ca 70 g parmesanost
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Värm olivolja i en stor gryta. Stek lök och vitlök mjuka och lätt gyllene, salta, ca 6-8 min tar det.
  2. Tillsätt linserna och stek i 3 minuter. Tillsätt sedan tomatpuré, chiliflakes och stek några minuter till.
  3. Tillsätt sedan tomater, grönsaksbuljongtärning, soja och matlagningsgrädde. Rör runt. Låt koka utan lock tills linserna är mjuka, ca 25 minuter.
  4. Tillaga spaghettin några minuter kortare än vad som står på förpackningen. Häll av och spara lite av pastavattnet.
  5. Tillsätt spaghettin och lite pastavatten i belugsåsen. Låt spaghettin koka klart i såsen.
  6. Lägg upp och toppa med riven parmesan och basilika.