Ragu genovese är ett rustikt långkok på kalvkött med ben och generöst med gul lök som har sitt ursprung i italienska Napoli. Servera den gärna tillsammans med en pasta som är slät, t ex penne lisce.
Sätt ugnen på 80 grader om du har varmluft och 100 grader om du har över- och undervärme.
Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Skär även stjälksellerin i fina tärningar.
Salta och peppra köttet. Bryn det runtom på medelvärme i smör och olivolja i en ugnssäker gryta med lock. När köttet är gyllene tar du upp det ur grytan, låt fettet vara kvar.
Fräs morot, stjälkselleri, vitlök och rosmarin i fettet som är över från köttet, ca 5-8 minuter. Lägg därefter i hälften av den gula löken, sen köttet och till sist resten av löken.
Häll på vinet, lägg på lock och ställ in grytan i ugnen ca 8 timmar.
Lyft ut köttet ur grytan. Skär det i små bitar. Lägg tillbaka i grytan och koka ner ragun till en krämig konsistens.
Slunga ragun med pasta, parmesan och persilja, smaka av med salt och peppar