Berbisk apelsinsallad

Berbisk apelsinsallad
Foto: Angelica Zander
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Berbisk apelsinsallad

5 ingredienser

20 m

Fräsch apelsinsallad med dadlar, mandlar och kanel.

Marockanska apelsiner är väldigt söta och saftiga. De används ofta i sallader som serveras före eller efter en huvudrätt. Det här är en fräsch sallad som passar bra både mitt i sommaren och en mysig vinterkväll. /Markiz

Ingredienser

portioner
  • 6 färska apelsiner, skalade, skurna i skivor på tvären
  • 12 färska dadlar, urkärnade, skurna i tunna skivor
  • 12 sötmandlar, skållade, skalade och hackade
  • 1-2 msk apelsinblomsvatten
  • 1 msk malen kanel

Gör så här

  1. Lägg apelsinerna på ett stort fat eller i en skål.
  2. Strö över dadlarna, mandlarna och en skvätt apelsinblomsvatten. Strö över kanel.
  3. Täck fatet och kyl salladen i minst 10–15 minuter.