Oslagbar helgmiddag för alla som gillar kött, bea, pommes och en god sallad till. Här får också bearnaisesåsen en smakskjuts av rostad tomatpuré, supergott till köttet.
Tillaga pommes frites enligt anvisning på förpackningen.
Smält smöret och låt det svalna något.
Skala och finhacka schalottenlöken och lägg i en kastrull med torkad dragon, vitpepparkorn, rödvinsvinäger, vatten och persilja. Låt koka och reducera tills ca 3 msk återstår. Sila bort lök- och kryddrester.
Blanda samman äggulorna med reduktionen i en liten kastrull. Vispa ihop till en kräm över ett vattenbad, eller på låg grad på spisen. Låt det inte bli för varmt, så håll koll!
När det blivit en kräm, tillsätt det smälta smöret droppvis och vispa hela tiden till en bearnaisesås.
Rosta tomatpurén i en liten panna med oljan, rör ut och vänd ned i bearnaisesåsen till en choronsås. Smaka av med finhackad persilja, finhackad dragon, salt och lite malen vitpeppar.
Salta köttet på båda sidor, låt dra ca 20 minuter innan stekning. Peppra efter stekning.
Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme, passa noga så de inte bränns. Låt svalna.
Lägg upp babyspenat på ett serveringsfat och strö över pinjenötterna. Hyla parmesan över och ringla sedan över olivolja och pressa mycket citronsaft över. Strö på flingsalt och dra något varv med svartpepparkvarnen över.
Hetta upp en stekpanna med smör och lite olja. Stek ryggbiffarna ca 2,5 minuter per sida.
Lägg i en krossad vitlöksklyfta, lite färsk timjan och en ny klick smör. Ös köttet med smöret.
Ta upp, peppra och låt sedan vila innan det skärs upp.
Servera det perfekt stekta köttet med den goda choronsåsen, krispiga pommes och spenatsallad med pinjenötter och parmesan.
Glöm inte att matsortera dina rester och njut av den goda biffen med pommes och choronsås.