Chokladpudding i flarnskål

koket.se
Chokladpudding
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Chokladpudding i flarnskål

10 ingredienser

Klassisk chokladpudding som serveras i hemgjorda flarnskålar.

Se Birgitta Rasmusson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Chokladpudding

  • 200 g mörk choklad 50 %
  • 60 g äggula
  • 50 g ljus sirap (eller lönnsir)
  • 50 g matolja
  • 80 g vispgrädde
  • 250 g grädde, lättvispad

Flarnskålar

  • 50 g smör
  • 50 g florsocker
  • 50 g vetemjöl
  • 50 g äggvita

Gör så här

Chokladpudding

  1. Sjud ihop samtliga ingredienser (utom lättvispad grädde) under omröring. Var försiktig så att det inte börjar koka! Blanda sedan ner lättvispad grädde och ställ kallt.

Flarnskålar

  1. Rör smör och socker pösigt. Blanda ner mjölet och sist den lätt uppvispade äggvitan.
  2. Smörj och mjöla några plåtar. Rita upp cirklar, ca 15 cm i diameter, 2 på varje plåt. Bred ut smeten tunt i cirklarna och grädda mitt i ugnen i 225 grader några minuter eller tills kakorna börjar få färg i ytterkanten.
  3. Lyft snabbt över dem på upp- och nedvända tekoppar. Tryck en tom kopp över så behåller kakan lättare formen. Spola den använda plåten på undersidan med kallt vatten så går det lätt att smörja och mjöla på nytt.