Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 minuter.
Koka upp alla ingredienser utom gelatinet. Låt koka några minuter till sockret löst upp. Ta kastrullen från plattan.
Krama ut vattnet ur gelatinet och vispa ner i kompotten. Låt kompotten svalna helt.
Citrongrädde
Vispa grädde till en luftig konsistens.
Tillsätt lemoncurd, citronskal och citronsaft. Smaka av om du vill ha i mer citronskal. Vispa ihop tillsammans med grädden men behåll fortfarande luften i grädden.
Utbakning
Forma vetedegen till runda bullar. Det blir 30–40 stycken bullar beroende på vilken storlek du önskar på dina semlor.
Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 210 grader varmluftsugn.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen till gyllene färg, mellan 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Montering
Skär av locket. Gröp ut lite av bullen och lägg i kompotten.
Spritsa på citrongrädden och toppa med locket. Dekorera efter tycke och smak.