Semmeldagen, eller "fettisdagen" infaller i år den 4 mars 2025 och få saker ser vi fram emot så mycket! Föredrar du klassiska semlor med mandelmassa och fluffig grädde eller gillar du att testa nya spännande varianter? I vilket fall har du hittat rätt! Här finns allt från Roy Fares klassiska semlor till semmelvåfflor, chokladsemlor, semmeldessert och semmelglass.
Det gamla namnet för semlor är "hetvägg" eller "Temlor" som Ture Sventon skulle sagt. Semlor blev även kung Adolf Fredriks död - han dog på självaste fettisdagen år 1771. Här är har vi samlat kockarnas bästa recept på semlor!
Det är inte bara Ture Sventon som älskar sina "temlor". Att baka egna semlor är inte svårt, dessutom kan du passa på att testa någon ny spännade smaksättning i år. Eller bara baka en riktigt god klassisk semla - du väljer vilken som är din favorit!
Bästa semlan bakar du själv, då får du den precis så du vill ha den! Crunchy mandelmassa eller helt slät, eller kanske med vaniljfyllning? Vill du ha lagom vispad grädde, mycket kardemummasmak eller gillar du att testa någon helt ny smak? Hilda Kirkhoff ger dig bästa tipsen för den hemgjorda semlan!
Roy Fares recept på semlor är omåttligt populära! Här hittar du Roys semlor på klassiskt vis, den trendiga kanelbullesemlan, Mr Cakes nachosemla och läckra lakritssemlor.
Klassisk semla i all ära - men nu på senare år har det kommit mängder av smarriga semlor med en tvist på marknaden. Hur låter kanelbullesemla, red velvet-semla eller varför inte en prinsess-semla? Här hittar du massor av spännande semlor till fikan!
Nja... semla och vin låter väl högst tveksamt? Men jo det är faktiskt helt sant, välj rätt vin och du kommer få till en fullträff i smakkombinationer! Sommelier Daniella Lundh Egenäs från Vinkompassen berättar mer!