2 dl ananas, hackad, gärna färsk (fast konserverad går bra)
0,5 rödlök, finhackad
0,5 röd chilifrukt, finhackad
0,5 limefrukt, saften
salt
svartpeppar
Servering
färsk koriander
Gör så här
Black eyed pea-fritters
Skala bakpotatisen och dela den i mindre bitar. Koka mjuk.
Skölj bönorna och mixa ihop med potatisen och majsstärkelsen i en matberedare. Det får gärna vara lite bitar kvar.
Skrapa ner smeten i en bunke och blanda ner majs, paprika, koriander, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar.
Forma små biffar av smeten och stek gyllenbruna och frasiga i generöst med olja.
Chipotleaioli
Häll ner sojamjölk, dijonsenap, vitvinsvinäger, vitlöksklyftor, paprikapulver, chipotlepasta, salt, svartpeppar och olivolja i en hög smal skål. Mixa ihop allt med en stavmixer.
Droppa ner lite av rapsoljan i taget under ständigt mixande tills du får en tjock, krämig aioli.
Ananassalsa
Blanda ihop samtliga ingredienser till salsan.
Servering
Servera bönfritters med chipotleaioli, ananassalsa och färsk koriander.