Blinier med svamp och vaktelägg

Blinier med svamp och vaktelägg
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Blinier med svamp och vaktelägg

14 ingredienser

45 min

Pannkakor gjorda på hälften vetemjöl hälften bovetemjöl. Istället för jäst i smeten används bakpulver för att snabba på tillagningen. Toppa med gräddfil, svamp, tomat och stekta vaktelägg.

Ingredienser

portioner
  • 5-6 dl vatten, ljummet
  • 4 dl bovetemjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 2-3 ägg
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl filmjölk
  • smör, till stekning

Till servering

  • 300 g champinjoner
  • 150 g körsbärstomater
  • vaktelägg
  • 2 dl gräddfil
  • gräslök, finskuren

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och vatten i en bunke. Tillsätt socker, salt, bakpulver och filmjölk. Rör sist i mjölet och vispa till en slät smet.
  2. Stek plättar/pannkakor av smeten i smör på hög värme i en stekpanna.
  3. Skär svampen i skivor och stek några minuter i smör. Fräs även körsbärstomaterna kort i smör. Salta och peppra.
  4. Stek vakteläggen.
  5. Servera pannkakorna med svamp, vaktelägg, tomater och gräddfil. Garnera med gräslök.