Blodpudding med chorizoslungad spetskål och picklade lingon

POPULÄRT
koket.se
Blodpudding med chorizoslungad spetskål och picklade lingon
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Blodpudding med chorizoslungad spetskål och picklade lingon

13 ingredienser

30 min

Picklade lingon och spetskål med knaperstekt chorizo lyfter husmansklassikern blodpudding till en helt ny nivå. Våga prova!

Tips! De picklade lingon görs med fördel dagen före servering.

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Blodpudding

  • 600 g blodpudding
  • smör, till stekning

Chorizoslungad spetskål

  • 400 g spetskål
  • 200 g färsk chorizokorv
  • 65 g babyspenat
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Picklade lingon

  • 250 g lingon
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Garnering

  • 0,5 ask krasse

Gör så här

Blodpudding

  1. Skär blodpuddingen i grova bitar. Stek knaprig i mycket smör.

Chorizoslungad spetskål

  1. Plocka kålen och blanchera snabbt i saltat och kokande vatten. Sila bort vätskan.
  2. Dra bort skinnet på korven och skär innanmätet i mindre bitar. Stek knaprig i lite smör.
  3. Tillsätt kålen och spenaten precis före servering. Smaka av med salt och peppar.

Picklade lingon

  1. Vispa ättika, socker och vatten. Lägg i lingonen. Låt gärna stå över natten.

Servering

  1. Lägg upp blodpuddingen på tallrik och toppa med kålen. Garnera med picklade lingon och krasse.