Krispiga och kryddiga små friterade blomkålsbuketter, också kallade popcorn, serveras med en svalkande och hemgjord ranchsås samt frasigt vitlöksbröd. En läcker och lekfull plockmiddag.
Vispa ihop smeten i en skål tillsammans med kryddorna, låt stå.
Hacka alla örterna till ranchsåsen, spara lite till servering.
Blanda ihop majonnäs, gräddfil, örter och vitlökspulver i en skål. Smaka av med citronsaft och salt, ställ kallt.
Skär brödet i skivor. Rör ihop smöret med salt och peppar. Riv ned vitlöken och hälften av parmesanen. Vänd runt och bred smöret på brödskivorna. Grilla vitlöksbröden gyllene i ugnen, till de får färg.
Värm oljan i en kastrull med lock, ca 170 grader.
Doppa nu blomkålen i smeten, lägg i den varma oljan och fritera i 2-4 minuter.
Ta upp och låt rinna av på galler eller hushållspapper. Fortsätt så tills all blomkål är tillagad.
Lägg blomkålen på ett fat och toppa med resterande örter. Servera med ranchdipp, vitlöksbröd och riv resten av parmesanosten över.