Bloody cupcakes är det perfekta fikat att bjuda på till Halloween, lika goda som läskiga. Glasbitarna av socker tillför det lilla extra men går bra att hoppa över.
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt i 12 stycken cupcakeformar i en cupcakeplåt.
Sikta, vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en bunke.
Vispa ägg lite i en annan bunke, tillsätt socker och vispa med elvisp någon minut, blanda sedan i oljan. Blanda i hälften av de torra ingredienserna tillsammans med hälften av filmjölken och blanda runt. Häll i resten och blanda till en slät och fin smet.
Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i 15-16 minuter. Ta ut och låt svalna.
Hallonkräm
Tina hallonen, mixa med en mixer. Sila av så att du får en puré utan kärnor. Blanda ihop purén med strösocker, vatten och limesaft i en kastrull. Blanda majsstärkelse och vatten i en liten skål.
Koka upp blandningen i kastrullen. Rör i majsstärkelsen. Låt koka under omröring i 2-3 minuter tills du har en fin kräm. Häll över krämen i en ren skål och låt svalna helt.
Topping
Vispa mascarpone, florsocker och vaniljsocker med elvisp. Vispa sedan i lite i taget av grädden och vispa till en fluffig konsistens.
Glasbitar
Koka socker, vatten och glykos till 145 grader i en kastrull. Häll ut på en sillikonmatta eller aluminiumfolie som är lätt oljad på ytan. Låt stelna helt. Bryt i bitar.
Garnering
Gör ett litet hål i mitten av varje cupcake med en kniv och fyll med lite hallonkräm innan du toppar med frostingen. Droppa över lite hallonpuré och stick ner bitar av glas.