Bloody cupcakes med hallonsås och glasbitar

koket.se
Bloody cupcakes med hallonsås och glasbitar
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Bloody cupcakes med hallonsås och glasbitar

22 ingredienser

1 h

Bloody cupcakes är det perfekta fikat att bjuda på till Halloween, lika goda som läskiga. Glasbitarna av socker tillför det lilla extra men går bra att hoppa över.

logo
Roy Fares KH2024

Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser

portioner stycken

Smet

  • 150 g vetemjöl [2,5 dl]
  • 6 g bakpulver [1 tsk]
  • 2 g bikarbonat [0,5 tsk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 150 g strösocker [1,75 dl]
  • 110 g ägg [2 st]
  • 100 g olja [1 dl]
  • 120 g filmjölk [1,2 dl]

Hallonkräm

  • 250 g hallonpuré [2,5 dl]
  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • 50 g vatten [0,5 dl]
  • 1 limefrukt, saften [2 msk]
  • 25 g majsstärkelse
  • 50 g vatten [0,5 dl]

Topping

  • 250 g mascarpone
  • 90 g florsocker [1,3 dl]
  • 10 g vaniljsocker
  • 250 g vispgrädde [2,5 dl]

Glasbitar

  • 500 g strösocker [5,5 dl]
  • 340 g vatten [3,4 dl]
  • 5 msk glykos

Gör så här

Cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt i 12 stycken cupcakeformar i en cupcakeplåt.
  2. Sikta, vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en bunke.
  3. Vispa ägg lite i en annan bunke, tillsätt socker och vispa med elvisp någon minut, blanda sedan i oljan. Blanda i hälften av de torra ingredienserna tillsammans med hälften av filmjölken och blanda runt. Häll i resten och blanda till en slät och fin smet.
  4. Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i 15-16 minuter. Ta ut och låt svalna.

Hallonkräm

  1. Tina hallonen, mixa med en mixer. Sila av så att du får en puré utan kärnor. Blanda ihop purén med strösocker, vatten och limesaft i en kastrull. Blanda majsstärkelse och vatten i en liten skål.
  2. Koka upp blandningen i kastrullen. Rör i majsstärkelsen. Låt koka under omröring i 2-3 minuter tills du har en fin kräm. Häll över krämen i en ren skål och låt svalna helt.

Topping

  1. Vispa mascarpone, florsocker och vaniljsocker med elvisp. Vispa sedan i lite i taget av grädden och vispa till en fluffig konsistens.

Glasbitar

  1. Koka socker, vatten och glykos till 145 grader i en kastrull. Häll ut på en sillikonmatta eller aluminiumfolie som är lätt oljad på ytan. Låt stelna helt. Bryt i bitar.

Garnering

  1. Gör ett litet hål i mitten av varje cupcake med en kniv och fyll med lite hallonkräm innan du toppar med frostingen. Droppa över lite hallonpuré och stick ner bitar av glas.