Bönburgare med parmesanaioli och tomatsalsa

Zeta Bönburgare med parmesanaioli och tomatsalsa
Foto: Zeta

Bönburgare med parmesanaioli och tomatsalsa

23 ingredienser

50 min

En fräsch vegoburgare gjord på bönor serverad på rostat surdegsbröd tillsammans med en smakrik tomatsalsa och parmesanaioli.

Zeta Ekologiska Kidneybönor
Zeta Ekologiska Kidneybönor produkt 2024

Zeta Ekologiska Kidneybönor

Passar utmärkt i sallader eller kryddiga rätter - mild smak och fast konsistens.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Bönburgare

  • 2 förp Zeta Ekologiska Kidneybönor (à 380 g)
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 0,5 dl potatismjöl

Tomatsalsa

  • 3 tomater, urgröpta och tärnade
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk Zeta Kapris små
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato
  • salt
  • svartpeppar

Parmesanaioli

  • 3 klyftor vitlök, med skalet kvar
  • 1 äggula
  • 1 msk Zeta Rödvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2,5 dl Zeta Rapsolja
  • 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 20 mån Ekologisk
  • salt
  • svartpeppar

servering

  • 4 skivor surdegsbröd

Gör så här

Tomatsalsa

  1. Blanda tomattärningarna med basilikabald, kapris, olivolja, salt och svartpeppar.

Parmesanaioli

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg vitlöksklyftorna med skalet på i en liten ugnsfast form och rosta i ugnen i ca 20 minuter, så att de blir mjuka.
  2. Skala och pressa ner vitlöken i en bunke, tillsätt äggula, vinäger och senap. Rör i rapsolja under konstant vispning, först droppvis sedan med en jämn stråle. Vispa till en fast och fin aioli.
  3. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt den rivna parmesanen till aioli och blanda väl.

Bönburgare

  1. Häll av och skölj bönorna i ett durkslag.
  2. Lägg dem i en matberedare tillsammans med lök, vitlök och ägg. Mixa till en grov smet, blanda i oregano, potatismjöl, salt och peppar.
  3. Forma till cirka 8 burgare och pensla med olivolja.
  4. Stek eller grilla (använd gärna ett grillnät) burgare i 2-3 minuter på varje sida.
  5. Servera med stekt eller rostat surdegsbröd och de båda såserna.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pinsa med grönkål och burrata

Fler tips från Zeta!

Goda pastarätter och härliga pizzor!

Läs mer