100 g lagrad ost, tärnad (kryddost eller Västerbotten är bäst men annan lagrad ost går också bra)
salt
svartpeppar
2 förp ansjovisfilé (à 55 g)
5 msk rapsolja, till stekning
Gör så här
Koka potatisen precis klar i saltat vatten. Häll av och låt svalna något. Skär i grova bitar, ca 2 cm stora.
Skala, halvera och skiva löken tunt. Ansa och strimla purjolöken tunt.
Hetta upp en stor stekpanna till medeltemperatur. Häll i hälften av oljan och stek potatis, lök och purjolök. Fräs på låg värme i ca 5 minuter utan att det tar färg.
Knäck äggen i en skål och vispa ihop till en smet, smaka av med salt och peppar. Blanda ner potatisfräset i äggsmeten och vänd runt.
Gör rent stekpannan. Hetta upp lite olja i stekpannan. Häll i potatissmeten och stek ett par minuter, rör lite lätt i smeten i början. Lägg sen gärna på ett lock. Låt sen smeten få ”stanna”.
Toppa omeletten med dill, ansjovisfiléer och lagrad ost. Dutta ut gräddfil och brynt smör, servera direkt.