Bönsallad med oliver, paprika och crostini

Zeta Bönsallad med oliver, paprika och crostini
Foto: Zeta

Bönsallad med oliver, paprika och crostini

12 ingredienser

15 min

En snabb, lättlagad och god bönsallad - perfekt som lunch, till grillat eller till buffén. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.

Zeta Ekologiska Kidneybönor
Zeta ekologiska kidneybönor produkt

Zeta Ekologiska Kidneybönor

Ekologiska kidneybönor från Zeta passar utmärkt i sallader eller kryddiga rätter - mild smak och fast konsistens.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 300 g savoykål, tunt strimlad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 12-16 körsbärstomater, delade
  • 1 burk Zeta Cerignolaoliver urkärnade
  • 1 förp Zeta Ekologiska Kidneybönor, avsköljda
  • 1 burk Zeta Paprika strimlad & grillad, avrunnen
  • 20-25 Zeta Crostini Naturella
  • 70 g salladsmix
  • 1 msk Zeta Balsamvinäger rosé
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Strimla savojkål och rödlök tunt. Halvera tomaterna och lägg alla grönsaker, oliver och bönor i en stor skål.
  2. Bryt ner crostini och vänd ihop alltsammans med vinäger, olivolja, salt och peppar.
  3. Lägg upp på ett fat och servera.
TIPS!
Tips från Zeta!
Olivolja – vad ska användas till vad?

Tips från Zeta!

Så väljer du rätt sorts olivolja!

Läs mer