Bryn högrevsbiten runt om i en stekpanna och lägg sedan ner i en stor kastrull, min rymmer 7 liter.
Lägg i skalad lök, palsternacka och rotselleri. Häll på vatten så att det precis täcker köttet. Koka upp och sänk sedan värmen till ettan och låt stå över natten, ca 10 timmar.
Alternativ: Sätt in hela kastrullen i ugnen på 100 grader och låt stå över natten. Jag brukar sätta igång långkoket på kvällen innan jag går och lägger mig så är det klart när jag vaknar.
Ta upp högrevet ur grytan, låt den svalna och lägg i kylen. Spara buljongen. Sedan är det bara att ta fram när det är dags att laga mat!
Boeuf Bourguignon
Fräs kvartade champinjoner, strimlad bacon, hela schalottenlökar och hackad vitlök i smör. Häll på timjan.
Pudra över vetemjöl och tillsätt tomatpurén – fräs runt ordentligt.
Häll på vinet. Låt det puttra en stund. Slå sedan på buljongen.
Rör ner de skivade morötterna. Låt puttra på medelhög värme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt därefter köttet som är skuret i lagom stora bitar och koka upp. Smaka av igen och se om du behöver tillsätta mer salt och peppar.
Servera gärna med potatispuré!
Boeufen kan med fördel stå och gotta till sig i kylen ett par dagar innan den serveras. Den kan även frysas.