Bovetevåfflor med jäst

Bovetevåfflor med jäst
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Bovetevåfflor med jäst

9 ingredienser

45 m

Våfflor med jäst blir lite fluffigare och mjukare än de med bikarbonat. De här våfflor är perfekta med matiga tillbehör. /Jessica

Ingredienser

portioner våfflor
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 100 g smör, smält
  • 2 dl majsstärkelse
  • 2 dl bovetemjöl
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 10 g jäst
  • 1 tsk salt
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet. Jag brukar använda stavmixer för att undvika klumpar. Låt stå i 30 minuter.
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Smöra eventuellt järnet lite inför första våfflan. Grädda och njut!