Briesallad med ljumma linser

POPULÄRT
koket.se
Briesallad med ljumma linser-NY
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Briesallad med ljumma linser

13 ingredienser

30 min

Matig, enkel och prisvärd vegorätt med belugalinser och stekt kål som bas. Krispig gulbeta, knapriga nötter och krämig brieost som topping fulländar den ljumma salladen.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 dl belugalinser
  • ca 200 g brieost
  • 2 gulbetor
  • 500 g savoykål
  • 1 rödlök (stor)
  • 1 dl valnötter
  • 1 kruka persilja
  • olivolja, till stekning

Dressing

  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på paketet. Vispa ihop dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala rödlöken. Skär savoykål och rödlök i skivor. Stek lök och kål i olja tills kålen mjuknat lite, ca 2 minuter. Salta.
  3. Blanda linser, kål och rödlök med dressingen och lägg på ett vackert fat.
  4. Skala och skär gulbetan i mycket tunna skivor, gärna på en mandolin. Toppa salladen med gulbetan.
  5. Riv brien i bitar och lägg på salladen.
  6. Hacka persiljan. Garnera salladen med persilja och valnötter. Servera gärna med ett gott bröd!

Glöm inte att matsortera skal från lök och gulbeta samt rester från persiljan för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda linssallad. /Köket-redaktionen