Broccoli med kantareller och ädelost

Broccoli med kantareller och ädelost

Broccoli med kantareller och ädelost

Av: Birgitta Höglund

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

30 m

”Här är det rena och enkla smaker som gäller, för att de fina kantarellerna ska komma riktigt till sin rätt. Den krämiga sältan i ädelosten harmonierar riktigt fint med svampen och den söta broccolin. Servera den som en ljummen sallad, gärna på en bädd av rucola med lite olivolja, vit balsamvinäger och hasselnötter.” /Birgitta Höglund

Tips! Den blir också väldigt god som en varmrätt, gratinera den då på 225 grader i mitten av ugnen i tio minuter. För att göra gratängen ännu godare kan du blanda ner 2 dl smetana eller crème fraiche innan den går in i ugnen, förläng då tiden till 20 minuter.

Ingredienser

portioner
  • 1 l kantareller
  • 25 g smör (till stekning)
  • 2 broccoli, i små buketter
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm peppar
  • 140 g gräddädelost
  • 1 dl gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Ansa kantarellerna och skär de större i bitar, låt de mindre vara hela. Bryn dem en stund i smöret.
  2. Blanda ner broccolibuketterna och låt dem steka tills de blivit lagom mjuka, på det viset drar de åt sig mycket god smak från svampen.
  3. Krydda lätt med salt och peppar, tänk på att ädelosten tillför en hel del sälta.
  4. Ta stekpannan från plattan och låt svalna en liten stund.
  5. Skär ädelosten i små tärningar, blanda med broccolin, svampen och gräslöken i stekpannan och häll över i en skål.