Steg 1: Blanda alla ingredienser till en smet i en bunke. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 2 timmar eller i kylen över natten.
Steg 2: Blanda poolishen med jästen, äggulan och vetemjölet. Arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter, eller för hand minst dubbelt så länge. Arbeta in smöret klickvis. Tillsätt saltet och arbeta degen i ytterligare 5 minuter. Låt degen vila i bunken i 20 minuter.
Forma degen till tre runda bullar och låt dem vila i 10 minuter.
Platta till degbullarna försiktigt, vik en kant mot mitten och tryck till försiktigt med handloven. Vik degen igen och tryck åter till med handloven. Rulla till jämna bröd. Lägg dem i smorda brödformar och låt dem jäsa i 1 ½–2 timmar i rumstemperatur eller i kylen över natten.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bröden med uppvispat ägg. Ställ in dem i ugnen och sänk genast temperaturen till 175 grader.
Grädda bröden i ca 30 minuter eller tills brödens innertemperatur är ca 98 grader. Du kan också ta ut bröden och knacka lätt på undersidan. Det skall låta lite ihåligt när de är klara.