Brownie med chokladkräm och mjölkchokladvisp

NYHET
Brownie med chokladkräm och mjölkchokladvisp
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Brownie med chokladkräm och mjölkchokladvisp

17 ingredienser

Tre lager av choklad i olika konsistenser blir en dessert utöver det vanliga - ett måste för dig som älskar choklad. Seg browniebotten toppas med ett lager av mörk chokladkräm och därefter spritsas en fluffig mjölkchokladkräm på i ett snyggt mönster. Lite bladguld på toppen ger extra lyx.

Ingredienser

portioner

Brownie

  • 150 g smör
  • 210 g strösocker (2,5 dl)
  • 70 g kakao (1,5 dl)
  • 6 g salt (1 tsk)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 110 g ägg (2 st)
  • 60 g vetemjöl

Chokladkräm

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g grädde (1,5 dl)
  • 150 g mjölk (1,5 dl)
  • 45 g strösocker (0,5 dl)
  • 60 g äggula (4 st)

Chokladvisp

  • 150 g mjölkchoklad
  • 450 g vispgrädde

Dekor

  • färska hallon
  • oxalis
  • bladguld

Gör så här

Brownie

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna utav en bakform som är 20x20 cm.
  2. Smält smör i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna lite.
  3. Blanda sedan i strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Vispa i ett ägg i taget. Sikta till sist i mjölet. Blanda till en slät smet och häll det i formen. Grädda mitt ugnen 12- 5 minuter. Ta ut och låt svalna.

Chokladkräm

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Blanda äggula och strösocker i en annan bunke.
  2. I en kastrull kokar du upp grädde och mjölk, häll det sedan försiktigt över äggulorna medan du vispar.
  3. Häll tillbaka allt i kastrullen och på låg värmer du under konstant det till 83 grader eller när du börjar se att den tjocknar till lite. Häll det över chokladen och blanda slätt, hälls det över botten och ställ in i kylen minst 6 timmar.

Chokladvisp

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull, häll det över chokladen och blanda väl.
  2. Plasta och ställ in i kylen, låt stå över natten. Ta ut från kylen och vispa med elvisp till en fluffig konsistens. Fyll chokladvispen i en spritspåse med tyll.

Servering

  1. Skär chokladkakan i portionsbitar. Använd en varm kniv och torka av den mellan varje snitt för att få snygga bitar utan kladdiga kanter.
  2. Spritsa på chokladvispen. Garnera med färska hallon, oxalis och bladguld.