Brysselkålssallad med tranbär och fetaost

koket.se
Brysselkålssallad med tranbär och fetaost
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Brysselkålssallad med tranbär och fetaost

11 ingredienser

25 m

Matig, varm sallad med rostade morötter, brysselkål, fetaost och tranbär. Lika god till vardags som på Thanksgiving och julbordet.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4-5 morötter
  • 2 rödlökar
  • 1 kruka färsk timjan
  • 500 g färsk brysselkål
  • 5 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 dl hasselnötter
  • 3 msk torkade tranbär
  • 200 g fetaost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skala och dela moroten i mindre, längre bitar. Dela löken i 4 delar. Hacka halva krukan med timjan. Blanda morot, lök, timjan, 2 msk olivolja, salt och peppar på en plåt och rosta i ugnen i ca 15-20 minuter.
  3. Skiva brysselkålen tunt och blanda med saften från 0,5 citron, salt och 2 msk olivolja. Massera kålen i ca 2 minuter och ställ åt sidan.
  4. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr panna.
  5. Lägg brysselkålen på ett fat, toppa med grönsakerna från ugnen, nötterna, tranbär, smulad feta, resten av den hackade timjan samt lite mer olivolja!