Jag älskar krispiga buffalo wings men nu förtiden gillar jag det här bättre: Att göra samma sak med blomkål! Roligare, bättre och godare. Blue cheese-dressingen är ett måste till. /Siri
Vispa ihop 3 dl mjöl, kolsyrat vatten, paprikapulver och salt till en jämn smet. Ställ åt sidan.
Mixa alla ingredienser till blue cheese-dressing och ställ i kylen.
Skär blomkålshuvudet i mindre buketter.
Värm hot sauce i en kastrull och blanda i smör, ketchup, vinäger och riven vitlök tills det blir varmt, ställ åt sidan.
Värm oljan i en kastrull med höga kanter tills den är ca 180 grader.
Vänd blomkålsbuketterna snabbt i en skål med 1 dl mjöl och sedan ned i smeten.
Fritera i 3 minuter eller tills blomkålen får fin färg. När allt är friterat, vänd bitarna i hot sauce. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper på och låt dem bli krispiga i ugnen i ungefär 7-8 minuter.
Ta ut och servera med blue cheese-dressing och selleri!