Petit-chouer med lemon curd

Petit-chouer med lemon curd
Foto: Camilla Lindqvist

Petit-chouer med lemon curd

Av: Jon Hansson

6 ingredienser

Petit-chou betyder litet kålhuvud på franska. Antar att fransoserna syftar på utseendet och inte smaken. /Jon Hansson

Till det här receptet behövs en spritspåse med en tandad tyll(munstycke).

Ingredienser

Petit-Chou

  • 3 dl vatten
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg

Fyllning

  • 2 dl lemon curd
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Koka upp vattnet och smöret i en kastrull så att smöret smälter helt.
  3. Vispa i mjölet lite i taget och vispa sedan tills smeten släpper botten av kastrullen.
  4. Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget.
  5. Häll smeten i en spritspåse försedd med en tandad tyll.
  6. Spritsa ut petit-chouer, stora som tillplattade golfbollar, på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter tills petit-chouerna känns lätta och luftiga.
  8. Låt svalna på galler.
  9. Skär ett lock eller en ficka i varje petit-chou.
  10. Fyll dem strax före serveringen med lemon curd och vispad gräde.