Bulgursallad med halloumi och sesam

koket.se
Bulgursallad med halloumi och sesam
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Bulgursallad med halloumi och sesam

17 ingredienser

ca 20 m

Varm bulgursallad med halluomi, sesam och ajvarmajonnäs. Varm bulgursallad åt vi hela min uppväxt. Det är så sjukt gott när salladen blir mjuk av värmen från bulguren. Sesamfröna får en helt magisk smak av rostningen så glöm inte dem! /Siri

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 dl bulgur
  • 8 dl vatten
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 morötter
  • 1 zucchini
  • ca 200 g gemsallad
  • 1 knippe salladslök (eller färsk lök)
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 citron
  • salt
  • peppar
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 200 g halloumiost
  • 2 msk neutral olja
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Koka bulgur i vatten och buljong.
  2. Skala morötterna. Skala sedan både morot och zucchini med potatisskalaren så att det blir långa band.
  3. Bryt salladen i mindre bitar och hacka löken. Lägg grönsakerna på ett stort fat men spara lite av
  4. varje till dekoration. Hacka gräslöken.
  5. Blanda majonnäs och ajvar relish. Smaka av med lite salt och citronsaft. Ställ kallt.
  6. Rosta sesamfröna i en torr panna tills de blir gyllene, håll koll, de bränns lätt!
  7. Skiva halloumi och stek den gyllene i oljan.
  8. Lägg den varma bulguren på fatet med grönsakerna. Tillsätt olja, lite citronsaft, salt och peppar.
  9. Blanda runt ordentligt.
  10. Strö över resterande grönsaker, gräslök och rostade sesamfrön. Servera med halloumi och
  11. avjarmajo.