Buljongkokt kycklingfilé med wasabigrädde

POPULÄRT
koket.se
Buljongkokt kycklingfilé med wasabigrädde
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Buljongkokt kycklingfilé med wasabigrädde

20 ingredienser

30 min

Klar kycklinggryta med grönsaker och massor av smak från chili, limeblad och citrongräs. För att matcha smakerna toppar Tom grytan med wasabigrädde, lite som en asiatisk variant på pepparrotsgrädde.

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Buljongkokt kyckling

  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 röd chilifrukt, skivad
  • 1 citrongräs, fint skivad
  • 4 limeblad
  • 400 g potatis, skalad
  • 400 g morot, skalad
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l kycklingbuljong
  • 4 kycklingbröst
  • 2 salladslökar, skivad
  • 50 g babyspenat
  • salt
  • svartpeppar

Wasabigrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 30 g wasabipasta (på tub)
  • salt

Garnering

  • 2 limefrukter, halverade
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 salladslökar, skivade

Gör så här

Buljongkokt kyckling

  1. Fräs, lök, röd chili, citrongräs och limeblad i oljan.
  2. Skär ner potatis och morot i mindre bitar.
  3. Fräs vidare med potatis och morot. Tillsätt vitt vin och buljong. Låt koka tills potatisen börjar bli mjuk.
  4. Lägg i kycklingen och sänk värmen så den pocherar till 70 grader i innertemperatur.
  5. Tillsätt spenat. Smaka av med salt och peppar.

Wasabigrädde

  1. Vispa grädden och tillsätt wasabi. Smaka av med salt.

Servering

  1. Lägg upp kycklingen med grönsaker och buljong i djupa tallrikar. Toppa med wasabigrädde, salladslök, koriander och lime.

Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din kycklinggryta. /Köket-redaktionen