Frys hela kräftan med skal till dagen efter. Ta fram och låt tina 1-2 timmar i rumstemperatur. Skala stjärten och spara skal, huvud och klor till att göra fond och soppa på.
Ponzu
Blanda allt och smaka av, beroende på vilken soja du använt kan du behöva öka lite på flädersaften. Går att göra flera dagar innan
Tillbehör och servering
Starta grillen eller grillpannan. Salta kräftstjärtarna lätt och lägg i kylskåpet.
Hyvla gurkan i 8 remsor på längden med skalare eller mandolin. Grilla resten av gurkan tills den har tydliga grillränder, salta med flingsalt.
Skölj och rensa blommor och rosta sesamfröna gyllene.
Skär den grillade gurkan i bitar.
Arrangera rå och grillad gurka, samt blommor på tallrikar.
Sota/halstra kräftorna snabbt i väldigt het stekpanna och lägg upp på tallrikarna, droppa över lite sesamolja och salta.
Häll ponzu vid sidan på tallriken och riv pepparrot med zestjärn och lägg som en liten boll bredvid. Garnera med vattenkrasse.